• Admin
  • dinsdag 21 mei 2024 07:16

Bernd Küpper en Raf Beliën winnen - Bram Hendrix nieuwe puntenleider

Twee bloedstollende sprintraces op Circuit Zolder boden de Belcar Skylimit Sprint Cup alle ingrediënten om een magnifieke pagina bij te schrijven in het succesverhaal van het populairste sprintkampioenschap uit de Benelux. De eerste helft van het seizoen 2024 is achter de rug en hoewel Bernd Küpper en Raf Beliën beide hun tweede zege van het seizoen pakten, is het Bram Hendrix die zich met een vierde klassezege op rij verzekerde van de leiding in de voorlopige stand!

Opnieuw speelden de weergoden een belangrijke rol in het verloop van de wedstrijden en wederom moesten de deelnemers al hun talent aanspreken in de jacht op eremetaal. “In de nacht van zaterdag op zondag heeft het hevig geregend op Circuit Zolder en dus bleek de bandenkeuze een dubbeltje op z’n kant. De op regenrubber geschoeide wagens waren misschien in het voordeel in de aanvangsfase, maar vrij snel bleken slicks de juiste keuze”, analyseert promotor Andy Jaenen. “Bernd Küpper weerstond rondenlang de aanvallen van Ruud Boffin en won zo verdiend race 1, met Karl Chandeck, die niet enkel de bronzen medaille algemeen claimde, maar ook zijn klasse BSSC5 won. Algemeen puntenleider Tom Van Eenaeme moest voor het eerst dit seizoen vrede nemen met de derde plaats in de klasse, na Kevin De Regt. Bram Hendrix reed op semi-slicks naar de zege in BSSC4, terwijl Davy Cooreman de handdoek diende te werpen met motorproblemen. In BSSC3 trok Rajko Pagen het laken naar zich toe voor de tweede maal dit jaar, maar opvallend was de strijd voor plaats 2 tussen Yannick Van Espen en Jo Lammens. Driftkoning Lammens voelde zich als een vis in het water in de lastige omstandigheden en sleepte de derde plaats uit de brand op minder dan 1 tiende van Van Espen en dat in zijn BMW die geschoeid was met banden van… 15 jaar oud! Van Espen van zijn kant is duidelijk bezig aan een opmars, want na een 5e, 4e en 3e plaats pakte hij dit weekend voor het eerst de twee plaats. De eerste zege voor de Honda Civic-rijder lijkt een kwestie van tijd. Jonathan Demoulin won BSSC2 na een sterke race, waarbij de puntenleider Louis Drappier uitviel na een aanrijding. In BSSC1 was er de zege van de debuterende Duitser David Vogt, die aan de meet slechts 3 tiende overhield op zijn landgenote Nele Von der Ruhren. Enkele rijders in die klasse liepen echter tegen een penalty aan voor het overschrijden van de normtijd. Met het oog op de fair play in ons kampioenschap en om zichzelf een grotere uitdaging te bieden, zou een overstap naar BSSC2 niet onlogisch zijn.”


“Raf Beliën moest in race 2 voortdurend in zijn spiegel kijken voor een opzittende Bart Lievens en Ruud Boffin, maar kon bij het dubbelen een beslissende kloof slaan en won. Johan Lambregs zegevierde in BSSC5 en dat na een finale eindspurt richting het zwart-wit geblokt. Hij hield slechts 28 duizendste over op Kevin De Regt. Bram Hendrix nam met een vierde BSSC4-zege op rij de leiding in de tussenstand over, ondanks hevige concurrentie in de klasse. Voor Cooreman werd het een weekend om snel te vergeten, met een dubbele nulscore. In BSSC3 zagen we de eerste zege van Jeffrey De Sutter, die enorme progressie gemaakt heeft te voorbije seizoenen. Rajko Pagen pakte zijn vijfde podium op zes races. Na P2 in race 1 deed Gregory Eyckmans in BSSC2 in zijn oer-BMW ClubSport een positie beter en won, terwijl Jorrit Swinnen mocht juichen in BSSC1 nadat zowel Keutmann als Vogt een penalty kregen wegens te snel rijden onder Full Course Yellow.”

Met Bram Hendrix is er een wissel van de wacht bovenaan het algemene klassement. “Een BSSC4-rijder die de algemene ranking aanvoert, dat is opnieuw het bewijs dat ons reglement werkt. Bram besloot niet enkel elke race dit seizoen op het podium in zijn klasse, hij is tevens de enige rijder die in elke race minstens 17 punten scoorde en die regelmaat wordt dus terecht beloond. De familie Beliën bekleedt de tweede plaats op vijf punten en voert uiteraard ook BSSC6 aan, terwijl voormalig puntenleider Tom Van Eenaeme op acht punten achterstand volgt op P3. Hij leidt wel autoritair BSSC5 met bijna het dubbele van de punten dan zijn eerste achtervolger. Bram Hendrix telt zelf in BSSC4 ook een meer dan comfortabele voorsprong van 50 punten, terwijl Rajko Pagen een bonus van 37 punten uitbouwde in BSSC3. Jonathan Demoulin telt meer dan een zege voorsprong op Louis Drappier in BSSC2 en het mag niemand verbazen dat Stella Keutmann en Nele Von der Ruhren na drie zeges BSSC1 aanvoeren. De volledige standen kunnen worden geraadpleegd op belcarsprintcup.be.”


Begin juli trekt de Belcar Skylimit Sprint Cup opnieuw naar Spa-Francorchamps voor een dubbele sprint in het voorprogramma van de langste race op het mooiste circuit ter wereld: de 25 Hours Fun Cup.